Ν Ι Κ Ο Λ Α Ο Σ   Μ Ι Χ Ε Λ Α Κ Α Κ Η Σ

Ph.D University College London

Καθηγητής Οικονομικών Μαθηματικών

ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

email:
Γραφείο: 514 ΚΕΚΤ
τηλ.: +30 210 414 2289
Ώρες γραφείου: Πέμπτη, 10:00-12:00
Στοιχεία Βιογραφικού

Ο Νικόλαος Μιχελακάκης είναι απόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Purdue University (M.Sc. αλγεβρική τοπολογία) και του University College London (Ph.D. αλγεβρική γεωμετρία).

Πριν να εκλεγεί στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, διετέλεσε επισκέπτης καθηγητής σε Μαθηματικά Τμήματα Πανεπιστημίων και Ερευνητικά Κέντρα όπως τα : Institut Fourier στη Γαλλία, Mathematics Research Institute της Ολλανδίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Κύπρου κ.α., αλλά και στο Τμήμα Οικονομικών και Νομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συγγραφέας αριθμού πρωτότυπων ερευνητικών άρθρων έχει χρηματοδοτηθεί σε έρευνες του από πηγές όπως το Ίδρυμα Ωνάση, το SERC του Ηνωμένου Βασιλείου, το University College London, το Mathematics Research Institute της Ολλανδίας και την Ευρωπαική Ένωση.

Ερευνητικά Ενδιαφέροντα

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε προβλήματα που,
  • στα Καθαρά Μαθηματικά ανήκουν στις περιοχές της Αλγεβρικής Γεωμετρίας, Αλγεβρικής Τοπολογίας και συναφούς Άλγεβρας ενώ
  • στα Οικονομικά στις περιοχές της Γενικής και Εφαρμοσμένης Θεωρίας Ισορροπίας, της Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Θεωρίας Παιγνίων, της Επιχειρησιακής Οργάνωσης, των Ατελών Αγορών και της Δημοσιονομικής και Νομισματικής Πολιτικής.
Επιλεγμένες Δημοσιεύσεις

Διδασκαλία

Ακαδημαϊκό έτος 2023-2024

Αναθέσεις παρελθόντων εξαμήνων

Αρχεία προς μεταφόρτωση

Επιτροπές - Διοικητικό Έργο

Συμμετοχή σε επιτροπές φοιτητικών θεμάτων, κατατακτηρίων εξετάσεων. Συμμετοχή σε εισηγητικές επιτροπές και εκλεκτορικά σώματα για εκλογή μελών ΔΕΠ.

Υπεύθυνος για τις ιστοσελίδες του Τμήματος και του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Οικονομική και Επιχειρησιακή Στρατηγική" κατά τα έτη 2011-13.

Υπεύθυνος προγραμματισμού των Ερευνητικών Σεμιναρίων του Τμήματος κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012-13.

 


Ενημέρωση, 3/10/2023: Ν. Μιχελακάκης